Børneinddragelse i myndighedsudøvelse
Den 26. og 31. maj 2021 afholder Social Talks online event om børneinddragelse. Her kan du få skarpe faglige og personlige fortællinger fra forskeren, den tidligere anbragte, praktikeren, lederen og konsulenten, der har set lidt af hvert.
Der er i øjeblikket et vigtigt og voksende fokus på at få barnets egen stemme med i deres sager på myndighedsområdet. Der er endnu et stykke vej, før vi kan kalde os verdensmestre i børneinddragelse her i Danmark. Hvis vi skal blive dygtigere til at inddrage børnene i deres egne sager, så skal vi lytte til de gode erfaringer og den viden, der heldigvis findes masser af. Vi skal også starte en konstruktiv samtale med vores kolleger, samarbejdspartnere, leder, fagfæller og ikke mindst de børn, unge og familier, vi har mellem hænderne.
Med Børneinddragelse i myndighedsudøvelse ønsker Social Talks at zoome ind på hvordan den gode og kompetente børneinddragelse ser ud i myndighedsudøvelsen, hvad forskningen siger og hvordan inddragelsen blev oplevet af en tidligere anbragt.
Fem talks:
Emme-Luna Löwe Jensen, tidligere anbragt ung: Hvad betyder det at blive inddraget i sin egen sag og blive lyttet til?
Hanne Warming, forsker, RUC: Hvad ved vi om børneinddragelse og hvordan har vores perspektiv på området ændret sig over tid?
Camilla Bek, socialrådgiver, Roskilde Kommunes familieafdeling: Hvordan ser den gode inddragelse af børn og unge ud, hvad skal der til?
Sara Arvid, leder i Forvisitationen, Roskilde Kommunes familieafdeling: Hvad kræver det af organisationen og ledelsen at sikre god børneinddragelse?
Jette Larsen, konsulent, Børns Vilkår: Hvad møder vi i kommunerne, når vi skal implementere god børneinddragelse?
- Social Talks