9. nov. 2021

Virkelyst og vovemod på spil i praksisfaglighed

Det fedeste, der kan ske i værkstedet for Lene, er når eleverne tænker i muligheder, som hun ikke har tænkt for dem. Der sker noget magisk, når man som lærer mere er en guide og vejleder i processerne og når man kan mærke, at de bliver engageret i det, de har gang i. Skal man skabe den tilstand i kroppen på de unge – hvordan kommer man så derhen? Det sker ikke tilfældigt. Lene formidler i sin talk, hvordan børn og unge lærer på forskellige måder. Hun illustrerer med eksempler, hvordan børn og unge også kan lære ved at bruge sanserne. Ved at røre, mærke og at skabe. Ved at bruge hænderne praktisk og fantasifuldt til at udtrykke sig på helt andre måder og at lære en masse nyt undervejs – om sig selv, den omverden, man eksisterer i, samtidigt med at man får nye færdigheder. Praksisfaglighed danner elever og gør dem til abstrakt tænkende livsduelige mennesker, der også kan løse praktiske problemstillinger. De unge mennesker får ikke tilvalgt en erhvervsuddannelse, hvis ikke de præsenteres for, at de faktisk kan det.

VÆRD AT DELE
OPLÆGSHOLDER
Lene Pors

Lærer i håndværk og design på Sankt Annæ Gymnasiums grundskole

https://www.linkedin.com/in/lene-pors-8b541b24/

Flere videoer

Eleven i centrum for egen læring og trivsel

Helena var med fra start, da Tingbjerg skole og Fritid ville udvikle og styrke skolehjemsamarbejdet. Alle ansatte med lyst og engagement kunne deltage.

Jeg ved, hvad jeg vil efter 9.

Kirsten brænder for, at uddannelse og job – karrierelæring – bliver anvendt systematisk i folkeskolen. Fordi det kan få endnu flere unge til at blive afklaret i valget af ungdomsuddannelse.

Gejst

Esben går hver dag på arbejde for at hjælpe børn og unge, som har slået sig på skolen. Han tror på, at alle unge kan komme tilbage på sporet i skolen – med den rette støtte før, under og efter en camp med Gejst.