26. maj. 2021

Vi skal lytte til hvad børn og unge fortæller os

Jettes oplæg kredser om, at vi ikke taler nok med børnene og at vi netop skal tale med børnene. Og den vigtighed, det har for at det, vi sætter i værk, faktisk virker. Mange har en berøringsangst i forhold til at tale med børn om de ting, som betyder allermest for dem. Her fortæller Jette, at børn faktisk gerne vil inddrages mere, end vi tror og hvis det sker meningsfuldt. Du bliver inviteret ind i Sigurds liv, ind i Asgers liv, ind i Annas liv. Jette bruger de helt nære eksempler på børn, hun har mødt, til at trække nogle større og vigtige konklusioner frem. Vi skal forklare børn om deres rettigheder. Vi skal turde lytte til, hvad børn og unge fortæller os og vi skal kunne tåle det. Jette illustrerer også, hvad denne disciplin i inddragelse kræver: Tid, rammer, tillid, personligt engagement, viden og kommunikative kompetencer. Det kræver træning hele tiden og meget bevidst ledelse. Inddragelse er ikke rocket science, til gengæld er det rigtig svært at lære i praksis. Fordi der er så meget på spil for det enkelte menneske og fordi at livet er så forbandet komplekst. Skal vi blive verdensmestre, som målet er med dette tema, så skal vi bygge en stærk bro mellem teori og praksis. Nyd Jettes både levende og personlige fortælling – og brug den.

Talks og event om børneinddragelse er blevet til med støtte fra TrygFonden og Frederiksberg Fonden.

DOWNLOAD ØVELSER
VÆRD AT DELE
FOREDRAGSHOLDER
Jette Larsen, Seniorkonsulent, Børns Vilkår og foredragsholder ved Social Talks
Jette Larsen

Seniorkonsulent, Børns Vilkår

https://www.linkedin.com/in/jette-larsen-09272058/

Flere videoer

Fra administration til relation – intro til FIT v. Line Dau

Fra administration til relation – intro til FIT

Line fortæller om hendes start som nyuddannet socialrådgiver i Gladsaxe Kommune. Hun er oplært i alle metoderne på børneområdet og da hun skulle introduceres til FIT, tænkte hun ”endnu en ting jeg skal bruge i mødet med børnene og forældrene”. Line øvede sig og lærte metoden.

Mette Kragh-Hvidberg foredragsholder ved Social Talks event: FIT i myndighed

Feedback som omdrejningspunkt for udvikling hos sårbare familier

Mettes start på området for udsatte børn og unge skete på et tidspunkt, hvor området var i stor forandring. Et nyt og tungt IT-system havde set dagens lys og så var der langvarige og tidskrævende visitationsprocesser. Hun ser tilbage på en tid, hvor hun ofte mistede fokus på kerneopgaven.