9. nov. 2021
Jeg ved, hvad jeg vil efter 9.
Kirsten brænder for, at uddannelse og job – karrierelæring – bliver anvendt systematisk i folkeskolen. Fordi det kan få endnu flere unge til at blive afklaret i valget af ungdomsuddannelse. Det er især vigtigt i udskolingen, men også på de mindre klassetrin. Vi skal starte tidligt. Kirsten formidler, hvordan hun hjælper lærerne med at få karrierelæring ind i årsplanen, på skemaet, i fagene og meget gerne før skoleåret begynder. Det er alfa omega. Kirstens talk belyser, hvordan karrierelæring ikke bare styrker elevernes bevidsthed om jobmuligheder. Det gør også undervisningen langt mere inspirerende og autentisk. Det giver mening, når eleverne oplever, at fx matematikregnestykkerne kan bruges ude i virkeligheden. Der er blevet undervist i excel-ark, som eleverne så ser blive anvendt på et virksomhedsbesøg hos f.eks. Magasin eller Føtex.
Tag med, når Kirsten fortæller om de unges rejse ud til en bilforhandler, til en tømrervirksomhed og på en tur gennem parfumeafdelingen i Magasin. Hør også om, hvilken grimasse Kirsten skulle finde frem, da en mor på forhånd havde besluttet, hvad hendes søn skulle læse videre til efter 9. klasse. Mon det gik, som hun havde forestillet sig?
OPLÆGSHOLDER

Kirsten Lorenzen
Lærer på Kildevældsskolen
Flere videoer
Helena var med fra start, da Tingbjerg skole og Fritid ville udvikle og styrke skolehjemsamarbejdet. Alle ansatte med lyst og engagement kunne deltage.
Lene formidler i sin talk, hvordan børn og unge lærer på forskellige måder. Hun illustrerer med eksempler, hvordan børn og unge også kan lære ved at bruge sanserne.
Esben går hver dag på arbejde for at hjælpe børn og unge, som har slået sig på skolen. Han tror på, at alle unge kan komme tilbage på sporet i skolen – med den rette støtte før, under og efter en camp med Gejst.