29. oktober. 2020

Fra administration til relation

– intro til FIT

Line fortæller om hendes start som nyuddannet socialrådgiver i Gladsaxe Kommune. Hun er oplært i alle metoderne på børneområdet og da hun skulle introduceres til FIT, tænkte hun ”endnu en ting jeg skal bruge i mødet med børnene og forældrene”. Line øvede sig og lærte metoden. Hun beskriver, hvordan hun nu møder børn og forældre, hvordan hun introducerer familien til FIT og skemaerne, der følger med. Ved samtalens start bruges skemaet ORS (Outcome Rating Scale), som fokuserer på barnets og forældrenes trivsel og i slutningen af samtalen bruges skemaet SRS (Session Rating Scale). Det belyser, hvordan samarbejdet har været i dag. Line fortæller om spørgsmålene, der bliver brugt i skemaerne og hvad de er udtryk for. Hun kommer ind på sit møde med to børn, hhv. Magnus og Mads og dvæler især ved, hvordan metoden gav et helt andet udkom i forhold til børnene og familierne, end hvis hun ikke havde brugt FIT. Deres perspektiver kommer langt mere i spil. Vi hører også om, hvordan det var at lære metoden, hvad der var lige til at gå i gang med og hvad der også kunne være svært. Line er i dag underviser i FIT.

FOREDRAGSHOLDER
Line Dau, foredragsholder ved Social Talks event: FIT i myndighed
Line Dau

Socialrådgiver, familieafdelingen, Gladsaxe Kommune

https://www.linkedin.com/in/line-dau-frederiksen-35b6b3199/

Flere videoer

Claus Jørgensen taler ved Social Talks event: FIT i myndighed, og Leder i familieafdelingen, Gladsaxe Kommune

Socialrådgiveren som kilde til forandring

Er det vi gør hjælpsomt for dig og din familie? Sådan spørger rådgiverne i Gladsaxe. De vil have feedback på arbejdet fra børn og forældre – for at kunne gøre det rigtige for familien og for at blive dygtigere. Lyt til Claus´ egen personlige udviklingsrejse gennem 20 år i faget med udsatte børn og familier i myndighed.

Talk med Søren Lønborg Kristianse - Den akutte anbringelse – hvad med forældrene?

Den akutte anbringelse – hvad med forældrene? 

”Jeg har været med til rigtig mange grimme ting i 20 år i det her job og jeg har tænkt hele vejen igennem, det her er vi bare nødt til at gøre anderledes. Vi er nødt til at turde prøve noget andet.” Det er indgangen til Sørens ærlige og stærke fortælling om, hvordan de i Esbjerg Kommune i dag støtter familier bedre, når barnet er så udsat, at barnet ikke kan bo længere hos sin familie.