4. MARTS. 2020

Hvorfor skal læring foregå i hjemmet?

Trods lige adgang til uddannelse er der en tæt sammenhæng mellem forældres baggrund og hvordan deres børn klarer sig i skolen. Den forskel starter tidligt og fortsætter hele vejen op. Derfor har forskerne dykket ned i, hvad der sker i børnenes hjem. Agi fortæller om forskellene i disse familier, om hvordan en god skolegang er det bedste modsvar til svære opvækstvilkår, om hvordan vi kan blive bedre til at fremme gode læringsmiljøer og en god skolegang for anbragte børn og unge. Her har Agi en drøm for alle fagprofessionelle omkring det enkelte barn og familien.

VÆRD AT DELE
FOREDRAGSHOLDER
Agi Csonka foredragsholder ved Social Talks event
Agi Csonka

Programchef hos Villum Fonden, formand Dansk Flygtningehjælp

https://www.linkedin.com/in/agi-csonka-b935753/

Flere videoer

Resiliens er viden om at klare sig på trods – hvordan kan vi bruge det i vores arbejde?

Ida introducere et nyt mindset i forhold til at forstå og arbejde med børns mistrivsel. Her skal vi gå fra ikke kun at sætte fokus på risikofaktorer, men gå meget mere over til at se på, hvad barnet skal udvikle sig i retning af - hvordan klarer barnet sig på trods.

Christian Quvang ved Social Talks event: Læring og trivsel i plejefamilien. Et event om behov, udfordringer og metoder til at styrke anbragte børns læring

Når barnet har mistet modet på læring

Børn, der har mistet modet på læring, har brug for særlig hjælp. Og børn har generelt behov for et læringsmiljø i hjemmet for at kunne klare sig godt i skolen. Christian Quvang præsenterer her 6 enkle trin til at skabe den bedste ramme omkring lektielæsningen med barnet.