21. JANUAR. 2020

Hvordan støtter vi forældreskabet i mødet med sundhedsplejen?

 

Sundhedsplejerskens rolle er at møde de nybagte forældre med tillid, omsorg og nysgerrighed og at støtte dem i at varetage barnets behov. De har en afgørende betydning for, at der skabes de bedste betingelser for, at børn får en god start på livet. Med udgangspunkt i Betinas hverdag som sundhedsplejerske bliver vi inviteret med indenfor i hjemmene og møderne med sårbare forældre. Vi bliver introduceret til de redskaber, Betina bruger i sit arbejde for at afdække familiernes behov. Vi hører også om, hvordan de i Gladsaxe Kommune benytter sig af overdragelsesmøder for at sikre, at barnet får en god overgang til institutionslivet.

DOWNLOAD LÆRINGSKIT
VÆRD AT DELE
FOREDRAGSHOLDER
Betina Kærager foredragsholder for social talks og Sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune
Betina Kærager

Sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune

Flere videoer

Redskaber og metoder til at kortlægge børnegruppens trivsel er en nødvendighed

Tine fortæller om sin rejse ind i en daginstitution som leder. Her mødte hun nærmest en fuld gruppe af børn med store vanskeligheder. Hun fortæller om, hvordan der blev skabt struktur for, hvordan de arbejder med børnene pædagogisk.

Resiliens er viden om at klare sig på trods – hvordan kan vi bruge det i vores arbejde?

Ida introducere et nyt mindset i forhold til at forstå og arbejde med børns mistrivsel. Her skal vi gå fra ikke kun at sætte fokus på risikofaktorer, men gå meget mere over til at se på, hvad barnet skal udvikle sig i retning af - hvordan klarer barnet sig på trods.