9. nov. 2021

Gejst

Esben går hver dag på arbejde for at hjælpe børn og unge, som har slået sig på skolen. Han tror på, at alle unge kan komme tilbage på sporet i skolen – med den rette støtte før, under og efter en camp med Gejst. Esben formidler, hvordan han må arbejde fra sit allermest nysgerrige sted for at forstå de unge, så en ny udvikling bliver en mulighed. De tager de unge ud af skolen. De laver skole for dem et andet sted. De præsenterer dem for noget helt andet og det sker i en uge, som bliver en kickstart til et mønsterbrud. Og en lærer fra skolen, hvor eleven kommer fra, tager med og får styrket de relationelle kompetencer. Esben formidler, hvordan de unge træder ind i en militærstruktureret hverdag fyldt med varme og forståelse. De unge ved, at de kommer tilbage til en skole, der ikke har forandret sig. Men den unge kommer tilbage til skolen med en forandring, som bagefter bliver fastholdt i et tæt samarbejde mellem eleven, Gejst-lærerne og skolens lærere.

Hæng på, når Esben fortæller om Rasmus og Villads og når en af de unge står foran et gennembrud, hvorfra det er muligt at nå ind til ham, så han kan komme tilbage til et liv med uddannelse.

VÆRD AT DELE
OPLÆGSHOLDER
Esben Schønwandt

Gejstlærer og lærer på Korsager Skole, Brønshøj

Flere videoer

Eleven i centrum for egen læring og trivsel

Helena var med fra start, da Tingbjerg skole og Fritid ville udvikle og styrke skolehjemsamarbejdet. Alle ansatte med lyst og engagement kunne deltage.

Virkelyst og vovemod på spil i praksisfaglighed

Lene formidler i sin talk, hvordan børn og unge lærer på forskellige måder. Hun illustrerer med eksempler, hvordan børn og unge også kan lære ved at bruge sanserne.

Jeg ved, hvad jeg vil efter 9.

Kirsten brænder for, at uddannelse og job – karrierelæring – bliver anvendt systematisk i folkeskolen. Fordi det kan få endnu flere unge til at blive afklaret i valget af ungdomsuddannelse.