21. JANUAR. 2020

Familiesupporten giver hjælpen før børnene mistrives

Hvilken betydning får det for familiernes trivsel, når familierne modtager professionel og intensiv rådgivning i en afgrænset periode? Signe fortæller om Familiesupporten som et vigtigt værktøj i det tidlige, forebyggende arbejde.
I Familiesupporten skabes der fleksible løsninger, som imødekommer og anerkender den enkelte families konkrete problemstillinger i det øjeblik, forældrene rækker ud efter hjælp. Og det helt uden papirer og indstillinger fra kommunen. Med en løsningsorienteret tilgang breder Familiesupporten problemstillinger omkring barnet og familien ud i tæt samarbejde med familierne.
Kodeordene er fleksibelt, hurtigt og kreativt.

DOWNLOAD LÆRINGSKIT
VÆRD AT DELE
FOREDRAGSHOLDER
Signe Bergman JohansenLeder af Familiesupporten og Villaen, Gladsaxe Kommune
Signe Bergman Johansen

Leder af Familiesupporten og Villaen, Gladsaxe Kommune

Flere videoer

Redskaber og metoder til at kortlægge børnegruppens trivsel er en nødvendighed

Tine fortæller om sin rejse ind i en daginstitution som leder. Her mødte hun nærmest en fuld gruppe af børn med store vanskeligheder. Hun fortæller om, hvordan der blev skabt struktur for, hvordan de arbejder med børnene pædagogisk.

Resiliens er viden om at klare sig på trods – hvordan kan vi bruge det i vores arbejde?

Ida introducere et nyt mindset i forhold til at forstå og arbejde med børns mistrivsel. Her skal vi gå fra ikke kun at sætte fokus på risikofaktorer, men gå meget mere over til at se på, hvad barnet skal udvikle sig i retning af - hvordan klarer barnet sig på trods.