28. august. 2020

Børns følelsesmæssige udvikling 

I denne talk møder du børnehavedrengen Tim – en dreng der bliver betragtet som et monster og som de andre børn er bange for. Ved hjælp af Tims fortælling introducerer Susan Hart til hendes teoretiske forståelsesramme neuroaffektiv udviklingspsykologi. Teorien kan bruges til at forstå børns følelsesmæssige, personlige og sociale udvikling. Derudover kredser Susan omkring, hvordan vi bør opfatte børns følelsesmæssige udvikling på lige fod med udvikling af børns læring og motorik. Du starter af gode grunde ikke med at lære kvantefysik i 1. klasse. Sådan er det også med følelser.

DOWNLOAD ØVELSER
VÆRD AT DELE
FOREDRAGSHOLDER
Foredragsholder Susan Hart, Cand. Psych., Ph.D.
Susan Hart

Cand. Psych., Ph.D.

http://neuroaffect.dk/

Flere videoer

Fra administration til relation – intro til FIT v. Line Dau

Fra administration til relation – intro til FIT

Line fortæller om hendes start som nyuddannet socialrådgiver i Gladsaxe Kommune. Hun er oplært i alle metoderne på børneområdet og da hun skulle introduceres til FIT, tænkte hun ”endnu en ting jeg skal bruge i mødet med børnene og forældrene”. Line øvede sig og lærte metoden.

Mette Kragh-Hvidberg foredragsholder ved Social Talks event: FIT i myndighed

Feedback som omdrejningspunkt for udvikling hos sårbare familier

Mettes start på området for udsatte børn og unge skete på et tidspunkt, hvor området var i stor forandring. Et nyt og tungt IT-system havde set dagens lys og så var der langvarige og tidskrævende visitationsprocesser. Hun ser tilbage på en tid, hvor hun ofte mistede fokus på kerneopgaven.